Szentesi Autó Kft.

35. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI AZ IDŐTLEN MESTERMŰ

2024-ES MAZDA MX-5 ROADSTER

AZ AUTÓZÁS SZÍNTISZTA ÖRÖME

A Mazda MX-5-öt úgy terveztük meg, hogy precíz irányíthatóságával, kirobbanó erejével és lenyűgöző teljesítményével minden utazás során az autózás színtiszta örömét nyújtsa. A 2024-es modell új magaslatokba tör: a futómű, valamint a biztonsági elemek és a technológiai funkciók finomhangolása, a továbbfejlesztett reakciókészséggel és stílussal kiegészítve, új jelentést ad a nyitott tetős autózás örömének.

IKONIKUS ROADSTER-FORMAVILÁG

A Mazda MX-5 a klasszikus roadsterek hagyományait a modern esztétikával ötvözi az ikonikus, sportos megjelenésért. A Kodo design légies vonalvezetésével gondosan megformált, felfrissített külső design új LED-fényszórókkal dicsekedhet, amelyek még stílusosabb megjelenést és jobb láthatóságot biztosítanak.

AZ AUTÓZÁS LEGTISZTÁBB FORMÁJA

Nem véletlenül a világ legkelendőbb roadstere. A kis súly és a nagy teljesítmény tökéletes ötvözete, a közel 50/50 arányú súlyelosztás és a több mint 30 éven át finomhangolt futómű minden út során örömet szerez. A Mazda MX-5 a legújabb technológiai fejlesztéseket vonultatja fel, mégis az Ön kezében hagyja az irányítást – ez a Jinba Ittai, az autó és vezető közötti kapcsolat filozófiájának lényege.

A MODERN KOR ELVÁRÁSAINAK MEGFELELŐ CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGEK

A legújabb kapcsolódási technológiáknak és a 8,8”-os központi érintőkijelzős új információs és szórakoztató rendszernek köszönhetően még komfortosabbá válik az autózás. Az Apple CarPlay™ és az Android Auto™ segítségével könnyedén megoldható az okostelefonok vezeték nélküli képernyőtükrözése az új központi kijelzőre. Ha pedig tökéletes minőségben szeretne zenét hallgatni utazás közben, a csúcsminőségű BOSE® hangrendszerrel erre is lehetősége van.

AZ AUTÓZÁS FELEDHETETLEN ÖRÖME

Az autózás öröméről a tökéletes egyensúly, a magával ragadó agilitás és a könnyű kialakítás kombinációja gondoskodik.

AUTÓ ÉS VEZETŐJE TÖKÉLETES ÖSSZHANGBAN

A négy generáción keresztül kapott vásárlói visszajelzések alapján a Mazda MX-5 minden egyes elemét újragondoltuk, majd továbbfejlesztettük, és szakembereink tökéletesre csiszolták a Mazda Jinba Ittai kínálta élményt. Az eredmény? Egy olyan roadstert alkottunk, amely új szintre emeli a menetdinamikát – a pontosabb kormányzással, a jobb irányíthatósággal és a bámulatosan kiegyensúlyozott agilitással szinte eggyé válhat az autóval.

TECHNOLÓGIA, AMELY MINDEN UTAZÁST MÉG IZGALMASABBÁ TESZ

Fedezze fel az autó és a vezető közötti tökéletes kapcsolat új dimenzióját. Mérnökeink új csúcstechnológia kifejlesztésével tökéletesítették a finomhangolt felfüggesztést.

DSC TRACK MÓD

Az új dinamikus menetstabilizátoros módot a teljesítményorientált versenypályás vezetés során szükséges, maximális irányíthatóságra optimalizáltuk.

ASZIMMETRIKUS ÖNZÁRÓ DIFFERENCIÁLMŰ

A jobb kanyarstabilitás fokozott agilitással és irányíthatósággal párosul – a városban, a kanyargós utakon és a versenypályán egyaránt.

KINEMATIKAI HELYZETSZABÁLYOZÁS

A kinematikai helyzetszabályozás nagy sebességnél is sportos vezetést tesz lehetővé az éles kanyarokban – a precízebb irányítás és a magabiztos vezetés érdekében.

DINAMIZMUS ÉS HATÉKONYSÁG

Skyactiv-G motorjaink könnyed és sportos vezetést tesznek lehetővé, hogy az autózás pont annyira legyen izgalmas, emennyire Ön szeretné. Két rendkívül hatékony, közvetlen befecskendezéses benzinmotor – a 132 LE teljesítményű, 1,5 literes Skyactiv-G és a 184 LE teljesítményű, 2,0 literes Skyactiv-G – közül választhat. Mindkettő lenyűgöző teljesítményt és kiváló üzemanyag-fogyasztást kínál.

ELEGÁNS VONALVEZETÉSŰ ÚJ ADAPTÍV LED-FÉNYSZÓRÓK

A mozgás érzetét hatásosan felidéző, felfrissített külső design új LED-fényszórókkal és nappali menetfényekkel gondoskodik a még stílusosabb megjelenésről és a jobb láthatóságról. Emellett az adaptív funkciókat is továbbfejlesztettük, hogy az autó jobban nézzen ki, Ön pedig még jobban lássa az utat.

ÚJ KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK

Válasszon a legendás autó teljesítményéhez és precizitásához méltó megjelenésű, 16″-os és 17″-os könnyűfém keréktárcsák újratervezett kollekciójából. Mazda MX-5 modelljét személyre szabhatja a stílusához legjobban illő keréktárcsa-designnal.

VÁSZONTETŐ

A roadster ikonikus vászontetője, amely egy mozdulattal pillanatok alatt nyitható és zárható, mostantól bézs színben is kapható.

BELSŐ DESIGN

ÚJ, PERFORÁLT BŐRÜLÉSEK

Az aprólékosan kidolgozott belső tér új, gyönyörű megjelenésű, perforált bőrülésekkel is rendelhető, amelyeket tökéletesen kiegészíti az új, műbőrrel borított középkonzol. Az ülés fékezés és kanyarodás közben is jól megtámasztja a vezetőt, hogy zavartalanul élvezhesse az autózás örömét.

CSÚCSMINŐSÉGŰ BOSE® HANGRENDSZER

A csúcsminőséget képviselő Bose® hangrendszerrel még lehúzott tető mellett is zavartalanul élvezheti a zenét. A kilenc hangszóró – köztük kettő a Mazda MX-5 mindegyik fejtámlájában – minden érzékszervre ható, magával ragadó élményt nyújt.

ÚJ 8,8”-OS KÖZPONTI KIJELZŐ

FEJLETT BIZTONSÁGI FUNKCIÓK A NYUGODTABB AUTÓZÁSÉRT

A legmodernebb biztonsági funkciók széles választékának köszönhetően magabiztosan és nyugodtan vezethet. A Mazda i-Activsense biztonsági technológiái figyelmeztetnek a veszélyekre, és segítenek elkerülni az ütközéseket – vagy csökkenteni azok hatását.

Intelligens fékrásegítő (SBS)

Ez a megújult rendszer egy kamera segítségével érzékeli az autó útjában lévő járműveket, kerékpárokat, motorkerékpárokat, gyalogosokat, és a fékek vezérlésével segít elkerülni az ütközéseket. A közlekedési baleseteket megelőzendő pedig figyelmeztet a közelgő ütközésre. Ha nem fékez időben, a rendszer automatikusan megteszi ezt ön helyett.

tolatómonitor

Holttérfigyelő rendszer (BSM)

A radarérzékelők észlelik a bal vagy jobb holttérben lévő objektumokat, és az oldalsó tükörben fényjelzéssel figyelmeztetik a vezetőt. Ez a továbbfejlesztett rendszer most már a hátulról érkező járműveket, gyalogosokat, kerékpárosokat is érzékeli, és figyelmezteti a vezetőt, ha egy manővert veszélyesnek ítél meg.

Sávtartást segítő rendszer (LAS)